Hetzeilenhuis maakt geen gebruik van cookies.
06-52539039

Fok/Genua Cruising

Fok/Genua Cruising

Als u op het water graag lekker wilt genieten en een zeil wenst welke handelbaar, degelijk en duurzaam is zijn onze cruising mogelijkheden de passende oplossing.

Een cruising voorzeil kenmerkt zich door een vezel (vaak dacron) welke erg duurzaam is en tegen een stootje kan. Daarbij komt dat onze cruising grootzeilen een goede prijs/kwaliteit verhouding kennen. In het ontwerp, welke specifiek inspeelt op uw wensen, wordt rekening gehouden met het feit dat de fok of genua makkelijk te hijsen, strijken en te varen is. De doekvarianten kunnen erg uiteenlopen, van duurzaam dacron tot een super slijtvaste of juist super vormvast cruising laminaat. Naast onze prijsberekeningen zijn er legio mogelijkheden.

Bereken uw prijs

Dacron

Dacron zeilen zijn de meest vervaardigde zeilen van de afgelopen 30 jaar. Deze doeksoort is bij de meeste zeilers bekend om zijn witte kleur. Dacron wordt ook vaak geleverd bij het standaard pakket (af werf) en is dus vaak zichtbaar op het water. Voor de vele zeilers die recreatief zeilen op onze binnenwateren evenals de kustlijnen is er binnen het Zeilenhuis genoeg keuze in dit type doeksoort.

Wij adviseren u graag op het gebied van het type dacron maar ook de reven, trimstrepen, verstevigingen en de verschillende soorten afwerkingen van het zeil.

Cruising laminaat

Onze cruising laminaat zeilen zijn voorzien van meerdere lagen doek. Dit zijn over het algemeen sterke, duurzame vezels afgewerkt met taffeta. Zo worden doorgaans polyester vezels en scrims gebruikt om het zeil sterk, licht, duurzaam maar bovenal prijstechnisch aantrekkelijk te maken.

Er zijn veel soorten cruising laminaat beschikbaar, van 20 voet tot 100 voet boten leveren wij de juiste zeilen. Onze prijsberekening geeft u direct inzicht in uw cruising voorzeil, welke gebaseerd is op een geheel afgewerkt zeil vervaardigd uit Flex poly laminaat.

Een uiterst duurzaam laminaat, met hoogwaardige performance. Voor de cruiser die net wat meer zoekt dan de standaard in cruising.

Fok/Genua Cruising is standaard voorzien van:

  • luff tape
  • trimlijn in leech + clamcleat
  • trimlijn in foot + clamcleat
  • webbing loops of RVS ogen
  • telltales
  • trimstrepen
  • zeilzak
© 2023 Het Zeilenhuis - Algemene Voorwaarden - Disclaimer